Historiek

Hallo,

Ik ben Sofie Daelemans. Geboren op 27 april ’91 in Mechelen, waar ik nog steeds woon. Van kleins af aan ben ik naar de scouts geweest. Tot in het 5de leerjaar heb ik dat gecombineerd met turnen, hoewel ik daar niet echt het talent voor had. Het werd al wel snel duidelijk waarin ik beter was: lopen. Tijdens de opwarmingsrondjes in de turnzaal was het mijn doel om zoveel mogelijk medeturnsters in te halen. Toen ik naar het 6de leerjaar ging ben ik dan ook naar de plaatselijke atletiekclub getrokken. Sinds de zomer van 2002 ben ik daar dus ook niet meer weggegaan.

De eerst jaren trainde ik bij Wim en Luc Janssens. Vanaf cadet ben ik bij Veerle De Wolf terecht gekomen. Hier heb ik eigenlijk mijn basis geleerd. Vele opwarmingsoefeningen, hordetechniek, krachttraining, looptechniek, snelheid,… Dankzij de leuke trainingsfeer en gerichte trainingen heb ik dan ook mooie tijden neergezet en beleefd. Toen Veerle voor een jaar naar Congo ging voor het werk heb ik samen met Sofie Lauwers, een overstap gemaakt naar de kleine trainingsgroep van Johan Wonnink. Dat ondertussen al een behoorlijke groep is geworden. Samen met Jasper Jacobs, Sofie Lauwers, An Verboven, Natalie Verboven, Anthony Koti Adroba, Dirk Bonte, Marc Pottiez, Marthe Woestenborghs en uiteraard de trainer Johan Wonnink train ik nu om het beste uit mezelf te halen.

Momenteel heb ik de trainingen weer tot een volgend niveau gebracht. Ik doe mijn master biomedische wetenschappen in Gent en train daardoor veel in de topsporthal. Samen met het team Gilson onder leiding van Philip Gilson, wordt er weer hard gewerkt. Ondanks de jaren training merkten we toch dat ik in stabilisatie veel te kort kom. Hier werk ik dan 2 maal per week extra aan wat het totaal van trainingen in 1 week in de winter op 8 stelt. Ik hoop dat het me een stap vooruit kan zetten in de richting van het Europees kampioenschap voor beloften in Juli!

Overzichtje

Picture

Naam: Daelemans
Voornaam: Sofie
Geboortedatum: 27/04/1991
Gewicht: 58kg
Lengte: 1.72m
School: Universiteit Gent
Studierichting: Master Biomedische Wetenschappen
Club: RAM (Regionale atletiekverenigingen Mechelen)
Disciplines: 200m en 400m
Trainer: Johan Wonnink
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s